At forhindre er bedre end at helbrede

Overfladisk årebetændelse kan skade din livskvalitet, din frihed til at bevæge dig rundt og mindske din selvtillid. Udover den aktuelle behandling med Hirudoid er der en række anbefalinger, som du kan følge for at beskytte dine veners sundhed.

Lad ikke din livskvalitet glide væk fra dig

Tidlig forebyggelse er nøglen til at undgå venøse lidelser og progression af tilstanden samt tab af livskvalitet, der kan skyldes dette. Selvom nogle afgørende faktorer (arvelighed og alder) er udenfor din kontrol, er der bestemt en række forebyggende handlinger du kan gøre, både ved at gøre ting og ved at undgå ting.

Hvad vi opfordre til at

  • Spis en sund afbalanceret kost

  • Spis grøntsager og fødevarer, der er rige på fibre

  • Drik ca. to liter vand om dagen

  • Træne regelmæssigt - især at gå, kan hjælpe med at forbedre blodgennemstrømningen

Hvad vi anbefaler at undgå

  • Lange perioder med hvor du kun sidder

  • Overvægt

  • Alkohol og tobak

  • At bære stramt tøj - såsom stramme korsetter eller bælter (Gælder ikke støttestrømper/bukser)

Regelmæssig træning er en vigtig del af forebyggelsen

Regelmæssig træning hjælper med at forbedre blodcirkulation i venerne, der mindsker risikoen for venøs insufficiens. Du kan udføre en benmassage på din egen krop ved at stryge opad fra anklen mod lymfeknuderne placeret på bagsiden af knæet (undgå at trykke direkte på de skadede vener). At gøre dette til en daglig vane, eksempelvis få minutter hver dag efter arbejde, er en fantastisk måde at øge blodcirkulationen på og forblive sund og aktiv! Vi har designet disse nemme og effektive øvelser til dig. Og gæt hvad: du kan lave dem let i dit hjem eller på kontoret.

HJEMME ØVELSER

Her er 5 øvelser, som du kan lave derhjemme som kan hjælpe med at forbedre din blodcirkulation.

ØVELSER PÅ ARBEJDET

Hvis du bruger meget tid på at sidde ned på arbejdet, har du måske oplevet hævede ben eller smerter og træthed i benene. Tag en kort gåtur hver time. Når du går til kaffemaskinen eller på badeværelset, skal du prøve at gøre dette én gang hver time.

Vi har endda nogle specielle øvelser, som du kan øve på arbejdspladsen! Udnyt den tid, du tilbringer bag dit skrivebord. Disse 4 øvelser er diskrete, lette og effektive.